top of page
  • Melike Serttaş

Sosyal Medyayı Etkili Kullanma Önerileri


Sosyal medya yemek fotoğrafları paylaşıp, ilkokul arkadaşlarımızı bulduğumuz yer olmaktan artık çıktı. Dijital sektör e-ticaretten , e-pazarlamaya kadar pek çok alanı kapsayan yeni bir oyun haline geldi. Kuralları değişen bu yeni oyunun dışında kalmamak için neler yapmalısın ?

Yeni Kimliklerimiz: Profiller

Yeni tanıştığımız birisinde ilk izlenimi kişinin görünümünden elde ederken, sosyal medyada bunu profillerden elde ediyoruz. İlk olarak profil resmi ve isim çok önemli. Profil resmi ne profesyonel bir fotoğrafçıda çekilmiş kadar resmi ne de arkadaşlarınız ile eğlenirken çekilmiş kadar ciddiyetten uzak olmalı. Müşteriniz ile tanışmaya gittiğinizde kendi adı yerine bir nickname söylese ne düşürdünüz? Belki biraz şüphe ve büyük ihtimalle olumsuz düşünceler. Bu yüzden dijital platformlarda gerçek isminizi kullanmaktan kaçınmayın.

Kapak resmi alanında yaratıcılığınızı konuşturun, sektörle veya işinizle ilgili sizi anlatacak resimler paylaşın.

Erişilebilir Olun

Kilitli olan belgeler, bilgisayarlar ve kapılar düşünün. Hepsi kişilerin aklında “ Burada gizlenen veya gizli tutulmak istenen bir şeyler var” izlenimi oluştururken aynı izlenimi profiliniz neden oluşturmasın? Bu yüzden hiçbir hesabınızı gizli /kilitli tutmayın ve akıllarda soru işareti bırakmayın.

İçerik Paylaşmak

Her gün paylaşacak içerik bulmak en büyük zorluklar arasındadır. Paylaşımlara başlamadan önce hedef kitlenizi belirleyip, haftalık içerik takvimi oluşturmak işleri kolaylaştıracaktır. Ayrıca sosyal medyayı marka bilinirliğini arttırmak için kullanılması, sürekli markanın reklamlarını içeren paylaşımlar yapmaktan daha iyidir. Hayranlar ile diyalog kuracak, onları gülümsetecek, bilgi verecek ve etkileşime geçirecek içerikler paylaşmak daha fazla kitleye ulaşmanızda önemli nokta olacaktır.

Paylaşılan içeriklerde laf kalabalığından ve kafa karıştırıcı anlatımlardan uzak durun. Akvaryum reklamı yaparken “Balıkların Gizemli Dünyasına Yakından Bakın” gibi konudan uzak metinler yazmak size hoş gelse de, okuyucu için gereksiz ve vakit kaybıdır.

Cevapsız Mesaj Kalmasın

Gelen mesajlara mümkün olduğunca çabuk geri dönmek, kullanıcılara kendilerinin önemsendiği ve dikkate alındığı izlenimini verir. Elbette ki 7/24 geri dönüş yapmak zor olsa da, mesajlaşma ayarlarındaki otomatik mesaj bu konuda yardımcınız olacaktır.

Paylaşımlara gelen iyi yorumlar dışında, kötü ve belki hakarete varan yorumlarda gelecektir. Bu tarz yorumlara cevap verirken , vereceğiniz cevabı herkesin göreceğini unutmayın. Yazacaklarınızı okuyacak kullanıcılar, kötü yorumu yazan kişiden daha önemlidir. Eğer cevap verecekseniz nezaketinizi bozmadan cevap verin, prestijinizi sadece kötü bir yorum için kaybetmeye değmez.

Sonuç olarak; dijital dünya her zaman değişse ve güncellense bile, bu kurallar daima kalacaktır. Sosyal medyayı doğru ve etkili kullandıktan sonra markanızın bilirliğini arttırabilir, iyi bir izlenim bırakabilirsiniz ve daha geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page