top of page
  • Aylin Güldür

TÜM DÜNYA’DA EN ÇOK OYNANMIŞ OLAN İLK 7 OYUN


Oyun denilince insan aklında birden fazla resmin ve düşüncenin belirdiğini söylememize gerek yoktur. İnsanoğlunu boş zamanlarında kurtaracak tek olgudur oyunlar. Çoğumuzun da tek eğlencesidir. Elbette, bazı oyunlar unutulup giderken, bazılarının üzerinden yıllar ve başka oyunlar geçmesine rağmen milyonları aşkın hayranları vardır. İşte dünya çapında en fazla tercih edilen ve sevilen oyunlar listesiyle sizi baş başa bırakıyoruz.

​

  1. DOTA 2

Çıkış tarihi: 9 Temmuz 2013

Yayımcı: Valve Corparation

Tarz: Çok oyunculu online savaş arenası

Dota 2, oynanması beleş çoklu oyunculu bir strateji oyunudur. Microsoft Windows, Linux ve OS X’in desteklediği sürümleri olup milyonları aşkın hayranı olan oyunların en başında gelenidir. Oyun, bir milyondan fazla aynı anda oynanma rekoruna sahiptir ve Steam’deki en popüler olandır. Dota 2, beşer kişilik iki takım arasında oynanır ve her takım ‘’Ancient’’ denilen kendilerine ait yapıyı korurlar ve rakip takımın yapısını yok etmeye çalışırlar. Bu ana binayı yıkan takım kazanmış olur. Bu takımlardaki her oyuncu oyuna başlamdan önce her birinin kendine özgü güçleri ve özellikleri olan 111 karakterden, herolardan, birini seçer.

Dota 2 için, dünya üzerinde oyunlar arasında en büyük turnuvalar düzenlenir. Yapılan ödül havuzlarının en büyüğü milyon dolarlıktır.

Dota2 eleştirmenler tarafından iyi yorumlar alarak, 100 üzerinden değerlendirmede 90 puan aldı. GameRankings ise değerlendirmeleri üzerinden oyuna %89’luk bir değerlendirme verdi.

2.Overwatch

Çıkış tarihi: 24 Mayıs 2016

Yayımcı: Blizzard Entertainment

Tarz: Birinci kişili atıcı

Overwatch yeni çıkış tarihli bir oyun olmasının yanı sıra büyük hayran kitlesi sahip edinebilmiş bir online oyundur. Daha çok yeni olmasına rağmen milyonları aşkın bir kitlesi vardır fakat kısa bir süre sonra şimdiki oyuncularını ikiye üçe katlayacak kalitede bir oyundur.

Oyuncular her takımın içinde altışar oyuncu olmak üzere yerleştirilir. Birbirlerinden farklı özelliklere sahip bir çok çeşit oyuncular seçilir ve karakterler dört sınıf içinde adlandırılır: Offense(saldırı), Defence(Savunma), Tank(Depo) ve Support(Destek). Oyuncular takım olarak heraket etmek zorundalardır.

Oyunun oyun kurgusu gelecekteki dünyanın durumu ve savaşçılarıyla ilgilidir. Aynı zamanda Overwacth, çıktığı ay itibari ile en hızlı satılan oyun olma özelliğine de sahiptir.

3.Assassin’s Creed IV: Black Flag

Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2013

Yayımcı :Ubisoft

Tarz:Macera-Aksiyon

Assassin’s creed dünya çapında binlerce hayranı olan oyunlar içinde ön sıralarda gelir. Bu oyun serisi daha çıkarttığı ilk oyundan itibaren büyük ilgiler toplamış ve kendini ön plana çıkartmıştır.

Oyun, 1715 yılında ‘’Korsanlığın Altın Çağı’’ denilen dönemde Edward Kenway adında ki bir korsan suikastçinin yaşamını konu alıyor ve oyunun hikayesi Edward’ın çalıştığı korsan gemisinin İngiliz gemisi ile savaşırken batması ve Edward’ın ve İngiliz gemisinden tapınakçılar adına çalışan bir suikastçinin sağ kalmasıyla başlar.

Oyunun %60’ının kara %40’nın ise denizde geçer. Ana hikayenin tamamlanış süresi ise oyuncunun hızına bağlı olarak 15-25 saat arası olarak geçer.

Oyunun kendine ait bir müzik listeside vardır.

4.Diablo III

Çıkış Tarihi: 15 Mayıs 2012

Yayımcı:Blizzard Entertainment

Tarz:Aksiyon, rol playing

Diablo oyun serisinin en çok beğenilen ve oynanmaya devam eden oyunu Daiblo III tek oyuncuyla da, çoklu oyuncuylada oynanan bir oyundur. Microsoft Windows, PlayStation 3,Xbox 360, PS4 ve Xbox One’ı destekler.

Oyunun içerisinde oyuncu altı sınıftan birini seçerek oyuna başlar bunlar; Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Witch Doctorve Wizard olarak adlandırılr. Ve bu karakterlerin görevi Terör Lordu Diablo’yu yenmektir.

Diablo III çıktığı ilk yirmi dört saatte 3.5 miyon pc oyunu kopyası satarak en hızlı sartılma rekorunu kazanmış olan ilk oyundur ve 2012 yılının en çok satılan bilgisayar oyunu olmasının yanında bir yılda 12 milyon kopyası satılmış olan oyun olmuştur. Buna ek olarak,Reaper of Souls’un 30 milyon kopyası satılmıştır.

5.Fallout 4

Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2015

Yayımcı:Bethesda Softworks

Tarz:Aksiyon

Fallout serisinin en çok oynanan oyunu olan Fallout4 Microsoft Windows, PS4, X box One’ın desteklediği tek oyunculu bir oyundur.

  • Hikaye, karakterimizle23 Ekim 2077’de Sanctuary Hills’de baÅŸlar. Oynayışı birinci kiÅŸi ve ya üçüncü kiÅŸi bakışına göre ayarlanabilir. Fallout, dinamik bir diyalog sistemi içeren bir oyundur, içerisinde 111.000 kelimeli diyaloglar barındırır.

Dünya çapında bir çok hayranı olan bir diğer oyun olan Fallout 4 size eşsiz keyif verecek oyunlar arasından boy göstermektedir.

6.Far Cry 4

Çıkış Tarihi: 18 Kasım 2014

Yayımcı:Ubisoft

Tarz:Aksiyon- Macera

Far Cry 4, Far Cry serisinin en çok oynanan oyunu olması yanı sıra yorumcular tarafından yapılan en güzel eleştirilere sahiptir. Kazandığı ödüller arasında: The Game Award For Best Shooter ve BAFTA Games Award For Music vardır.

Tek oyuncuyla oynanışın yanı sıra çoklu oyuncu seçeneğide olan bu oyun Kyrat ,kurgu bir himalaya ülkesinde, ormanlar, genişleyen dağlar ve köyler içinde geçer. Oynanış genelliklemücadele ve keşif arasında odaklanır. Oyunun ana hikayesinde çoğunlukla elde edilebilir araçlar ve silahlar, vahşi yaşamdan izler taşınır.

Oyunun satış başarısı 2014 yılının sonunda 7 milyon kopyasının satılmış olmasıdır.

7.Outlast

Çıkış Tarihi: 4 Eylül 2013

Yayımcı:Red Barrels

Tarz:Hayatta kalma- korku

Outlast, hayatta kalma oyunları içerisinde gerek oyun yorumları gerek gamerlar tarafından en korkunç oyun olarak söylenilmiş ve seçilmiş bir oyundur. Oyun birinci kişili bir hayatta kalma oyunudur.

Oyunun hikayesi Miles Upshur adında bir gazetecinin Colorado’da dağların arasında kalan terk edilmiş akıl hastanesine gelerek araştırma yapmasıyla başlar. Oyunun amacı terk edilmiş bu akıl hastanesindeki cinayete eğimli akıl hastalarından kaçmak ve orayı elinde bilgilerle hızlıca terk etmektir.

Outlast, dünyanın en korkunç oyunları arasında ön sıralarda boy gösterirken, oyuncularının bir daha oynanama kararı almasına da sebep olan fakat bir o kadar da cezbedeci bir olay örgüsü ve kurgusuna sahip olan bir oyundur.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page