top of page
  • Hilal Nur Özcan

KIYAFETE GÖRE AKSESUAR SEÇİMİ


Aksesuar seçimi her zaman sıkıntılı olmuştur bu durumdan kurtulmak ve doğru kıyafetlerle doğru aksesuarları birleştirebilmek için birkaç öneride bulunacağım.

Öncelikle aksesuar seçiminde ten rengi,saç rengi,boyun uzunluğu,parmakların inceliği,kalınlığı önemli unsurlardır.Seçimlerimizi dış görünüşümüze göre belirlersek sıkıntı çekmeyiz.

Yüzük tercih edecek bayanların ince uzun parmaklara sahip olması ve ellerin bakımlı olması çok önemlidir.Küçük bir detay gibi gözüken yüzük aslında çok dikkat çekici bir parçadır.Kalın ve kısa parmaklara sahipseniz yüzük tercih etmekten kaçınmalısınız.

Küpe seçimi yaparken gün boyu rahatlıkla taşıyabileceğiniz formda olmasına özen göstermelisiniz.Boynunuzun uzunluğuna göre küpe tercih etmelisiniz.Eğer uzun bir boyuna sahipseniz ve saçlarınız topuzsa gösterişli küpeleri tercih edebilirsiniz.Fakat saçlarınızı açık kullanırsanız küpe dikkat çekmez.

V yakalı üstler veya göğüs dekolteli kıyafetler tercih ederseniz dekoltenizi kapatacak bir kolyeyi rahatlıkla kullanabilirsiniz.Burada göz önünde bulundurmamız gereken gideceğimiz yere göre,ten rengimize göre tercihler yapıp yapmadığımızdır.

İş kıyafetlerinde tercih edilecek aksesuarlar genellikle çok göze batmayan kibar ve klasik olmalı.Özellikle devlet memuruysanız inci takılar tercih edebilirsiniz.

Günlük yaşantınızda tercih edeceğiniz takılar ince zincirli küçük detaylı altın yada gümüş kolyeler yada bileklikler olmalıdır.

İnce bilekleriniz varsa büyük kadranlı saatlerden uzak durmalısınız.Davetlere katılacaksanız ışıl ışıl ve zarif saatler kullanmalısınız.Eğer abiye saat tercih edecekseniz ellerinizin bakımlı olmasına özen göstermelisiniz.

Fular ve şal kombinlerken açık renk saç ve tene sahipseniz toz pembe,mavi,lila,açık yeşil gibi tonlar kullanmalısınız.Eğer koyu renk saç ve tene sahipseniz mor,sarı gibi dikkat çekici renkleri tercih etmelisiniz.Kıyafetlerinizle şallarınızı zıt renklerde tercih ederseniz daha hoş bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Şapka tercihinde ise eğer yüzünüz büyükse büyük şapkalar tercih etmelisiniz ki yüzünüz küçük gözüksün.Ancak küçük bir yüze sahipseniz büyük şapkalardan uzak durun.

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page