top of page
  • Hilal Nur Özcan

VÜCUT TİPİNE GÖRE NASIL GİYİNMELİYİZ?


Birçok kadının giyim konusunda yaşadığı en büyük sıkıntı vücut tipine göre nasıl giyineceğini bilmemesidir.Tabi vücut tipimize göre giyinmeye çalışsakta moda her zaman buna izin vermiyor.Örnek verecek olursak vücudunuz yüksek bel pantolona uygun değil diyelim fakat her yerde yüksek bel pantolon satılıyor ve sizde içten içe modanın cazibesine kapıldınız.Peki ne yaparsınız modaya uymak lazım giyerim mi dersiniz yoksa burada önemli olan benim vücut tipim vücuduma uygun pantolonu alacağım mı?

Cevap vücut tipime uygun giyineceğim ise vücut tiplerine göre nasıl giyinilir açıklayacağım.

Bu vücut tipine sahip kadınların üst bölgeleri küçük alt bölgeleri geniştir.Eğer vücudunuz armut şeklindeyse üst bölgeniz daha çok dikkat çekmesini sağlayan kıyafetler tercih etmelisiniz.Mesela büyük desenli,çizgili pantolonlardan uzak durulmalı.Alt bölge geniş olduğu için bel ince ve kıvrımlıdır beli ortaya çıkaran üstler tercih edilmelidir.Üst kıyafetlerinizde bolluktan kaçının bu sizi kilolu gösterecektir.Aksesuarlarla dikkati üst bölgenize çekebilirsiniz.

Bu vücut tipine sahip kişiler ince bacaklara sahiptirler ve bacaklarını ortaya çıkaran kıyafetler tercih etmeleri onlar için ideal olacaktır.Geniş omuzlu ceketleri giymekten kaçının bu sizi kötü gösterecektir.

Üst beden ve alt beden eşittir.bedenin alt kısmı düz ve bacaklar incedir.

Kolsuz üstler,V yakalı kıyafetler,asimetrik etek uçları sizi mükemmel gösterecektir.Düşük belli pantolonlardan uzak durmalısınız.

Bu vücut şekline sahip kişiler düzgün bacaklar,belirgin bir bel ve kavisli kalçalara sahiptir.

Vücununuzu saklayan fırfırlı üstlerden uzak durun.Düşük belli pantolonlar giyin.Üzerinize oturan giyişiler tercih edin.Dar ve büyük beden kıyafetlerden uzak durun.

Bu vücut tipine sahip insanların omuzları ince,kalçaları geniştir.Üst bedenleri daha incedir.Kalçalarınıza doğru bollaşan ceketleri tercih etmelisiniz.Arkasında detayı olan altlardan uzak durmalısınız.Pileli eteklerden uzak durun.Gevşek elbiseler vücudunuzu güzel gösterecektir.

Bu vücut tipi büyük göğüsler,yuvarlak alt bölge ve dar kalçadan oluşur.Dikkat etmeniz gerekenler;üzerinize yapışık üstlerden uzak durun.Çok dar kıyafetlerden kaçının.Geniş kemerler kullanmayın.Boyunbdan bağlamalı elbiseler ve V yakalı üstler mükemmel tercihlerdir.

38 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page