top of page
  • Berna ÖZÇELÄ°K

CAZ VE YAZ


Bir yaz gecesi hayal edin ama caz müzik eşliğinde olsun işte bu yazımda bunu betimleyeceğiz.

Geçtiğimiz Cuma (2 eylül) bomontiada’ da Deniz Taşar Quintet konseri vardı. Konserden bahsetmeden önce kısaca Deniz Taşar hakkında bilgi vermek istiyorum. Daha çok caz kariyerinden söz edeceğim. 2005 yılında girdiği Robert kolej orkestrasında şarkı söylemeye başlamış. Yıldız teknik üniversitesinde okurken kurduğu grupla belli caz kulüplerinde sahne almış. İKSV Genç Caz Yarışması’nı kazanarak 2013 İstanbul Caz Festivali programında yer almış. Aynı sene Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda birincilik alarak Estonya’da caz vokal yarı finallerinde Türkiye’yi temsil etmiş ve Akbank JAmZZ yarışmasında ‘En İyi Yorum’ ödülünün sahibi olarak Venedik’te The New School for Jazz and Contemporary Music’in caz workshoplarına katılmış ve Venedik Caz Festivali kapsamında performans sergilemiş. Dolu dolu bir geçmiş ve eminim daha da dolacak bir geleceği var hem onun hem de grubunun.

Konsere gelecek olursak, genelde küçük ve samimi sahnelerde müzik dinlemeyi severim. Caz müzik olunca sahne etkeninin daha da ayırt edici olduğunu düşünüyorum. Caz müzik fazla samimidir içten bir mırıltı kadar yakındır o yüzden devasa sahneleri caz müziğe yakıştıramıyorum. Bomontiada çok sıcak bir sahnesi var. Sanatçıyla müzikseverin göz göze gelme ihtimalinin fazlalığı müziğe her zaman güç verir.

Deniz taşarın sesindeki o kadifelik ve şarkı sözlerinin akışkanlığının konser boyunca size sunduğu huzurun tarifi yok. Hele ki daha önce caz dinlemiş ve ruhunuza hitap etmişse. Caz müzik ilk dinleyişte insanın içine bir tırtıl bırakır sanki bundan sonra dinlenilen her caz müzikle o tırtıl bir kelebek olarak canlanır( İnsana kattığı neşeyi anca böyle anlatabilirdim).

Bomontiada bu tip samimi konserler için mükemmel bir platform. Facebook sayfasını takip ederek gerek konserlerinden gerekse farklı Workshopları’ndan haberdar olabilirsiniz. Büyükşehirlerin belki en büyük avantajı bomontiada gibi birçok platformun olması. Bu tarz şehirlerde müzik hiç susmuyor, tuvaldeki boya hiç bitmiyor ve sanatçı hiç durmuyor ne hoş!

12 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page