top of page
  • thefisaya

CİLT TONUNUZU TANIYIN


Her insan farklı cilt tonuna sahiptir. Kimileri beyaz kimileri esmer kimileri de buğday tenlidir. Cilt tonu aşağı yukarı bellidir ama aslında önemli olan cilt alt tonumuzdur ve genellikle bunun hakkında pek bir şey bilmeyiz.

Genel kalıplar vardır ve ona göre yönlendiriliriz. Kıyafetlerin renkleri, makyaj malzemelerin renkleri, saç rengimiz ve daha niceleri için. Cilt alt tonumuza göre giyinmek ya da makyaj yapmak cildimizi daha canlı gösterir ve size yakışanı en iyi şekilde taşımanızda rol oynar. Peki nedir bu cilt alt tonu ve nasıl belirleriz?

CİLT ALT TONU NEDİR?

Cilt alt tonu; sıcak(sarı), soğuk(pembe)ve nötr olmak üzere 3'e ayrılır.

Nötr alt tonlu insanlar renksiz diye düşünülmesin. Hem sıcak hemde soğuk renkleri gayet güzel taşıyabilen insanlardır ve çok nadir rastlanır. Genelde insanlar ya sarı alt tonlu ya da pembe alt tonludur. Sıcağa sarı, soğuğa pembe diyenlerde vardır ve kafanız karışmasın diye ikisini de belirtelim.

SOĞUK CİLT ALT TONU

Soğuk cilt alt tonuna sahip insanların cilt altındaki pigmentleri pembedir ve bu yüzden pembe alt tonlu demelerinin nedeni budur. Soğuk denilince akla soluk benizli, kireç gibi bembeyaz bir surat gelmesin. Esmer olup soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerde vardır.

-Monica Belluci ve Kim Kardashian

SICAK CİLT ALT TONU

Sıcak cilt alt tonuna sahip kişilerin de cilt alt pigmentleri sarıdır ve diğer adıyla sarı alt tonlu diyebiliriz. Yine soğukta olduğu gibi burda da bu alt tona sahip insanların hepsinin esmer olmayacağı gibi beyaz tenli olanları da vardır.

-Taylor Swift ve Beyonce

NÖTR CİLT ALT TONU

Nötr cilt alt tonuna sahip olanlar cildinin alt pigmentlerinde hem pembe hemde sarı rengi bulunduran şanslı kişilerdir. Her şeyi kendilerine yakıştırabilirler.

-Victoria Beckham ve Natalie Portman

KENDİ CİLT ALT TONUMUZU BULALIM

En basit yöntem damarlarınıza bakmaktır. Eğer damarınız yeşilse sıcak, maviyse soğuk, her ikisi de varsa nötrsünüzdür.

Oldu ki tam anlayamadınız

http://www.ginifab.com/feeds/pms/pms_color_in_image.php bu siteden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

ÖĞRENDİK, ŞİMDİ NE İŞİMİZE YARAYACAK?

Buraya kadar okuduysanız, tebrikler! Bir çok kişiden bir adım öndesiniz ve kendinizi daha iyi tanıyorsunuz demektir. Cilt alt tonumuzu bildiğimize göre şimdi bize yakışan saç renklerini, kıyafetleri ve ruj, allık gibi makyaj malzemelerinin renklerini seçebiliriz.

Sıcak tonluysanız soldaki renkleri, soğuk tonluysanız sağdaki renkleri kullanmanız size daha uygun gelecektir. Eğer nötrseniz bunları düşünmenize bile gerek yok.Her renk size yakışacaktır.

Takı seçiminiz için de sıcak alt tonluysanız altın, bakır ve oksit takılar yakışırken, soğuk alt tonluysanız gümüş ve siyah çok yakışır.

Umarım yardımcı olmuşuzdur. Bir başka yazımızda cilt tipimiz hakkında konuşalım.

265 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page