top of page
  • Yazarın fotoÄŸrafıMelih Soysal

Prag, Çekya


Furkan ile buluştuğumuz gün. Kendisi sınıf arkadaşım, ikimiz de Erasmus'a beraber hazırlandık; gidince de buluştuk. usti nad labem e gitmişti, ben de wroclaw'da olduğum için ortada, prag da buluştuk :D beraber şehri gezdik, Karlovy Most'a (Charles köprüsü'ne) gittik, Prag kalesine gittik, Dans eden evi, Franz Kafka heykelini, Astronomik saati gördük.



Trdelnik Doğu Avrupa'da görebileceğiniz sokak lezzetlerinden birisi. Başka ülkelerinde de olan bu tatlı şekerli hamurun sıcak ruloya bağlı olarak ısıtılmasıyla rulo şeklinde pişirilerek , daha sonra içine Çikolata, Nutella gibi tatlılar, üstüne de şekerleme eklenerek hazır hale getirilir.



John Lennon duvarı, Prag'da en popüler turistik yerlerden birisi. Prag kalesinden yokuş aşağıya kaptırdığınızda Charles köprüsünün hemen yanı.


Prag kalesinden şehre bir bakış. Dünyanın en eski kalesi olarak kabul görülen bu yer, Bohemya , Kutsal Roma Cermen , Çekoslovakya ve Çekya gibi devletlerinin yönetim merkezi olmuş. Vltava nehrinin batısında konumlanıp, doğusundaki tüm şehri görmektedir. Bu kaleye çıkarken turistik yerler var. Bayağı bir tuzlu fiyata satıyorlar her şeyi ama kaleye vardığımızdaki manzaraya deydi.


Dans eden ev Prag'ın olmazsa olmazı :D şekilli şukullu poz vermeyi unuttum ama olsun yine de burayı görmek bile beni heyecanlandırmıştı.



Karluv Most ya da İngilizce ile Charles Bridge , Vltava nehri üzerinde bulunan, şehir ile kaleyi birbirine bağlayan bir köprü. Üzerinde o kadar çok işleme var ki, köprü tam bir sanat eseri. Burayı görmeden prag'a geldim demeyin.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page